Korte update/ Lezing 24 november

19-11-2017

Namasté,

Een korte nieuwsbrief met een uitnodiging en een update over de ontwikkelingen omtrent de lopende projecten.

Vrijdag  24  november  2017  een lezing over mijn werk in Nepal:

Lezing: Werken en reizen in Nepal/boekpresentatie                        

Plaats: ‘t Parochiehuis, Gemertseweg 2, Bakel

Entree: Gratis                          Aanvang: 20.00 – 22.00 uur

Lezing inclusief PowerPoint-presentatie over mijn leven als pleegmoeder, reisleidster en hulpverleenster in Nepal. Vrijwilligerswerk dat uitgroeide tot een grote stichting die zich al 15 jaar inzet voor de allerarmsten. Scholen bouwen, onderwijs voor kinderen, naaicursussen voor vrouwen, medische hulp in afgelegen gebieden. Zonne-energie in berggebieden en een kliniek bouwen in de jungle. Uitdagingen in een land van corruptie en natuurrampen. Tevens presenteer ik mijn boek:    ‘MAMA, I AM ALIVE’

De opbrengst van dit boek gaat naar onderwijs voor kinderen uit de onaanraakbare kaste en kinderen uit de schuldslavernij. Ook is mijn boek nog steeds te bestellen via mijn e-mail adres of via mijn website:  WWW.ANGELNEPAL.NL     

€ 19,95 + € 3,95 verzendkosten overmaken op NL 28 RABO 0104108002 t.a.v. Angelique van Hoof ovv Boek Angelique. Vermeld duidelijk uw adres en plaats in de e-mail, zodat het boek direct verzonden kan worden na overboeking van het bedrag!

Update overstromingen:

De huizen, die beloofd zijn aan diverse families die alles kwijtraakten tijdens de grote overstromingen in augustus, zijn inmiddels door onze architect getekend. Wij wachten op toestemming van de overheid om met de bouw te mogen starten. In Nepal gaat alles wat trager dan in westerse landen, maar uiteindelijk zullen de huizen gebouwd worden. Op 26 november en 7 december vinden er verkiezingen plaats in Nepal en in die tijd kunnen geen vergunningen uitgegeven worden omdat de regering erg druk is met de verkiezingen. 

Zonne-energie projecten in Thulodurlung:

In Nepal heeft maar 40% van de bevolking toegang tot elektra. Zonne-energie is daarom dé oplossing in afgelegen gebieden. Stichting Een Aarde uit Asten doneerde € 7.000,- voor de aanleg van zonnepanelen. In oktober is € 4.500,- overgeboekt naar Nepal en er zijn 30 zonnepanelen aangekocht in Kathmandu. Volgende week zullen 30 gezinnen voorzien worden van zonne-energie in het afgelegen bergdorp Thulodurlung. De volgende groep van 16 gezinnen zal begin december voorzien worden van zonne-energie.

danksolar2017.jpg  solarnove2017.jpg

solarnove2017 (2).jpg

120 kilo kleding voor slachtoffers:

Christina van Dijk en haar familie verzond 120 kilogram aan nieuwe baby- en kinderkleding naar dokter Raj in Nepal. Wanneer er kinderen bij hem in de kliniek kwamen voor behandeling dan kregen ze direct nieuwe kleding. Tevens is er kleding uitgedeeld in diverse dorpen die zwaar getroffen werden door de heftige regenval in augustus.

Nieuwe adres verzending nieuwe kinderkleding:

Wanneer u nieuwe baby- of kinderkleding zou willen verzenden naar Nepal is dit ons nieuwe contactadres:

Anima Shrestha

Mobile phone: 9841095861

KATHMANDU

NEPAL

Dus i.p.v. een adres moet het mobiele telefoonnummer vermeld worden onder de naam en daaronder de plaats en het land. Ons oude PO BOX 15152 KPC komt te vervallen! 

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof