Voedselhulp in Sindupulchowk op 25 en 26 september 2020

30-09-2020

VOEDSELDISTRIBUTIE SINDUPULCHOWK 25 EN 26 SEPTEMBER 2020

Op 25 en 26 september zijn mijn pleegdochter Anima, haar man Jogesh en onze vaste medewerker Nischal Kunwar met een jeep naar het District Sindupulchowk vertrokken. Dit district ligt 100 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kathmandu. Via Dhulikel en Dolaghat kom je bij Barabisi. En vandaar is het offroad naar de dorpen Baseri en Khorang, vlakbij de Tibetaanse grens: Google maps: 27.829614 , 85.869537.

Hier zijn in juli, tijdens de moesson, grote aardverschuivingen geweest en veel mensen zijn hun huizen en alle bezittingen kwijtgeraakt. De regering deelde tenten uit, maar verdere hulp bleef uit. Omdat wij in dit gebied sinds maart 2018 aan een aantal studenten middelbaar onderwijs geven, besloten wij hier voedselhulp te bieden.

Het gemiddelde maandloon ligt hier tussen de € 20,- en € 40,-

De moesson is bijna ten einde en dat betekend dat er weer wegen gerepareerd moeten worden. Alle mannen uit het dorp zijn een dag bezig geweest om ervoor te zorgen dat onze jeep met de duizend kilo rijst en honderd kilo linzen veilig naar het dorp kon rijden. 

  

  

  

  

Mijn pleegdochter Anima legt de dorpelingen uit dat ieder gezin dertig kilo rijst en twee kilo linzen zal ontvangen. Dit is voldoende voor één maand. Elk gezin moet na ontvangst van de zakken rijst en linzen een duimafdruk zetten om misverstanden te voorkomen!

  

      

Op zaterdagmiddag 26 september was er voor alle 120 dorpelingen een gezamenlijke voedzame lunch, bestaande uit rijst, linzen, groente en vlees.

   

     

Hierboven een aantal van de jonge mensen die wij afgelopen jaren een middelbare opleiding gaven in Kathmandu. Helaas moesten deze jonge studenten op 22 maart 2020, vanwege Covid-19 weer terug naar hun dorpen en sindsdien zijn de scholen, colleges en universiteiten in Nepal gesloten. Online lessen zijn voor deze studenten niet mogelijk omdat zij in hun dorp daarvoor geen mogelijkheden en toegang hebben!

Omdat onze stichting veel donaties heeft ontvangen zullen we nog een aantal voedselhulp programma's gaan opzetten.

Kijk ook op onze Facebookpagina: All Angels Nepal 

En op de website: WWW.ALLANGELSNEPAL.ORG