Nieuwsbrief 26-08-2016

26-08-2016

Namasté,

Na een hele heftige moesson periode met aardverschuivingen en vele ongelukken in afgelegen berggebieden is ons team afgelopen week weer gestart met werkzaamheden in de gebieden die vorig jaar getroffen werden door de allesvernietigende aardbeving. Sommige wegen zijn nog niet gerepareerd dus dat maakt bezoeken aan bergdorpjes extra zwaar.

Donatie voor vierde aardbevingsbestendige school
Stichting Een Aarde uit Asten doneerde afgelopen juni 6.000 euro voor de bouw van onze vierde aardbevingsbestendige school. Deze donatie is voortgekomen uit de verkoop van tweedehands goederen in hun kringloopwinkel. Jaarlijks steunen zij diverse projecten in ontwikkelingslanden. Onze vierde aardbevingsbestendige school zal eind oktober gebouwd gaan worden in de zuidelijke heuvels van Lalitpur in het bergdorpje Thulo Durlung.

Naast de donatie van Stichting Een Aarde uit Asten doneerde familie van Mourick  800 euro voor de bouw van deze school. Zij vierden hun 40-jarig huwelijk en wilden geen kado's maar een donatie voor onze stichting. De resterende  1.200 euro is geschonken door familie Lebens die sinds 10 jaar een grote steun is voor ons. De totale kosten voor deze school zijn 8.000 euro, waarvoor we twee gebouwen met 6 grote lokalen kunnen realiseren.

Op dit moment bezoeken Jogesh en Axel, een Franse student, het dorpje. Door aardverschuivingen is het dorp alleen te voet bereikbaar. Een klim van een dag!

Tweede en derde aardbevingsbestendige school klaar

Onze tweede en derde aardbevingsbestendige school in Gairithok en Bukhel zijn opgeleverd en in gebruik. Tot grote vreugde van alle leerlingen die anderhalf jaar les kregen onder golfplaten.

Dankzij een grote donatie van FOX verre reizen van A.N.W.B. van 15.000 euro werd de school in Bukhel gebouwd en de school in Gairithok werd door de familie van Dick Grooteman met een donatie van 8.000 euro gebouwd.

Alle foto's zijn te zien op onze Facebook pagina;  ALL ANGELS NEPAL

Weeskinderen Chitwan

Alle kinderen en weeskinderen in het Chitwan District in het zuiden van Nepal die hulp krijgen van ons maken het erg goed.

Susmitta en Pradeep Tamang, de vier weeskinderen uit Jankauli, de twee dochters van Balram uit Kumroj en de drie kinderen van de weduwe van Bharat Pandey. Alle kinderen krijgen financiële steun, gratis onderwijs, een schooluniform, schoeisel en kleding.

Ook de 20 voormalig slavenkinderen op de Debouli school die sinds 3 jaar onderwijs, schoolkleding en elke dag een warme maaltijd krijgen maken sprongen voorwaarts.

Gratis kanker screening voor lokale vrouwen in het Chitwan District

Op 27 augustus zal er een groot voorlichting- en onderzoeksprogramma starten voor jonge vrouwen in het Chitwan gebied waar veel baarmoederhalskanker en borstkanker voor komt. Stichting Project Nepal zal daarom in samenwerking met onze arts Raj en enkele verpleegkundigen tussen de 200 en 250 vrouwen gaan onderzoeken en hen gaan begeleiden.

De totale kosten van de gratis onderzoeken, materialen, voorlichting en begeleiding zijn 1.000 euro.

Franse ingenieur als vrijwilliger naar Kathmandu

Axel Benoit, een Franse student van de universiteit van Colmar, loopt stage bij ons sinds 1 augustus. Axel studeert binnenkort af als ingenieur en solliciteerde in mei j.l voor een buitenlandstage. Na screening, is Axel aangenomen voor een periode van twee maanden. Samen met Jogesh, die ook ingenieur is, worden plannen en calculaties gemaakt voor nieuwe scholen en een waterproject. Op dit moment werken Axel en Jogesh in het dorpje Thulo Durlung waar in oktober de vierde aardbevingsbestendige school gebouwd zal worden

Verband, gaas en medische materialen voor onze arts in Sauraha

Dankzij Andres en Marjo die zorgden voor verbandmiddelen, gaas, pleisters, steriele gazen en andere materialen kan onze arts Raj de komende maanden gratis hulp geven aan de allerarmsten. In totaal werden zes grote pakketten gedoneerd.

Inbraak en beroving bij All Angels Nepal

Op dinsdag 9 augustus is er 's nachts een inbraak geweest op ons kantoor in Patan. Dieven hebben op professionele wijze 4 laptops, de camera van onze vrijwilliger/stagiere en onze kluis leeggeroofd. Volgens de politie observeerden zij ons kantoor al geruime tijd om vervolgens toe te slaan in de nacht van 9 augustus. Anima, Jogesh en Axel sliepen die nacht in het gebouw en hebben niets gemerkt van de beroving. Sporenonderzoek wees uit dat er gas of iets dergelijks gebruikt werd om ons team te bedwelmen. Het ergste is dat al onze gegevens, berekeningen, business plannen, financiële rapporten, foto's, interviews met lokale mensen en andere nuttige informatie verloren is gegaan! Maanden van werk is in één nacht verdwenen. Anima en Jogesh zijn erg aangeslagen. Binnenkort zullen we camera's ophangen en onze ramen en deuren nog beter gaan beveiligen.

Als laatste wil ik iedereen bedanken voor donaties die gedaan zijn, pakketten met kleding en medische materialen die verzonden zijn en andere hulp die gegeven werd. In Nepal blijft de nood hoog. De armoede lijkt groter te worden en de omstandigheden waarin mensen moeten zien te overleven zijn erbarmelijk en uitzichtloos.

Door uw donaties en steun kunnen wij kleine wonderen verrichten, mensen hulp geven en hen een toekomst bieden.

Met zonnige groet,

Angelique van Hoof