Nieuwsbrief 10-06-2016

10-06-2016

Namasté,

Sinds de laatste nieuwsbrief van 25 april is er ongelooflijk veel werk verzet door ons team in Nepal. De uitbreiding van het naai-atelier in Doranghi (in het zuiden van Nepal)  is klaar. De dames die de naaicursussen volgen hebben nu meer ruimte en zitten beschut in het regenseizoen. 

Tweede aardbevingsbestendige school bijna klaar

Op 18 april is gestart met de bouw van onze tweede aardbevingsbestendige school in het dorpje Bukhel, ten zuiden van de Kathmandu Vallei. Eerst moest het puin van de ingestorte school opgeruimd worden. Onze teamleden Samir, Bibas, Jogesh en Jayanta, een aantal bouwvakkers en mannen van het dorp zorgden er binnen 10 dagen voor dat deze klus geklaard was. Intussen waren de lichtgewicht milieuvriendelijke panelen besteld en naar het dorp getransporteerd en half mei werden deze geplaatst.

IMG-20160521-WA0010.jpg

IMG-20160521-WA0018.jpg

Men is nu bezig met de laatste bouwwerkzaamheden. Vanaf volgende week beginnen de schilders en de school zal over twee tot drie weken geopend worden. 

Stichting Project Nepal op de FOX website

De bouw van onze tweede aardbevingsbestendige school is te zien op de website van FOX Verre Reizen van ANWB. Inmiddels heeft FOX al meerdere acties georganiseerd om zich samen met u, onze klant, wereldwijd in te zetten voor het beschermen van wilde dieren en milieubewuste projecten.

Derde aardbevingsbestendige school in aanbouw

In de nieuwsbrief van 25 april jl deed ik een oproep om een klein verwoest schooltje in de bergen ten zuidoosten van de hoofdstad Kathmandu te herbouwen, in Gairithok.

Aan die oproep werd direct gehoor gegeven. Het totale bedrag van 8.000 euro werd gedoneerd door een familie uit het oosten van het land. Intussen is met de bouw gestart en eind juli zal deze kleine basisschool met 2 gebouwen en 6 klaslokalen geopend worden zodat de kinderen eindelijk een veilig en mooi onderkomen hebben.

We hebben dan als kleine stichting in zes maanden tijd drie aardbevingsbestendige scholen gebouwd, honderden kinderen een veilige school en een nieuwe toekomst gegeven en werk verschaft aan veel Nepalese bouwvakkers. De vreugde die een school brengt in een dorp is werkelijk overweldigend.

Op de markt voor Nepal

In de maand mei heb ik diverse keren op lokale markten tweedehands artikelen, Nepalese sieraden en snuisterijen verkocht. De opbrengst is uiteraard bestemd voor onze projecten in Nepal. Tevens waren deze markten uiterst geschikt om te netwerken, reclame te maken voor onze stichting en mensen bewust te maken van projecten in derdewereldlanden.

20160507_134836.jpg

Benefietconcert in Tilburg

Op 9 mei werd een benefietconcert georganiseerd door de studenten van de universiteit in Tilburg. De opbrengst van deze avond gaat naar onze stichting.

Regenseizoen op komst

Van half juni tot en met half september zal de regentijd weer voor de nodige overlast gaan zorgen in Nepal, zeker in de berggebieden. Aardverschuivingen, modderstromen en veel ongemak voor de lokale bevolking.

In deze periode is het bijna onmogelijk om bouwwerkzaamheden te verrichten en daarom zullen wij in oktober weer gaan starten met de bouw van nieuwe scholen en het installeren van zonnepanelen.

Chepang-kinderen veilig

Zes maanden geleden kreeg ik de vraag om op zoek te gaan naar twee kinderen van een van de meest achtergestelde etnische groeperingen, de Chepang. Ze leven in afzondering  en armoede in de noordelijke heuvels van het Chitwan Nationaal Park.

Rabindra en Diwalimaya Chepang verloren hun ouders, verdwenen spoorloos en een opsporingsbericht werd in de krant geplaatst. Na veel zoektochten in het zuiden van Nepal kregen we uiteindelijk bericht van een Nepalese journalist dat de kinderen veilig waren, naar school gingen en gezond waren.

nieuwsbrief 2016-06-10 LostchildrenLothar.jpg

Een fantastisch bericht want veel kinderen verdwijnen nog steeds naar bordelen in Calcutta, New Delhi en Mumbay en naar rijke gezinnen die een huishoudelijk hulpje zoeken. Dank aan ons team in Nepal en aan Marijke die mij hielp en ondersteunde in de zoektocht.

Donateurs bedankt

Ook nu weer wil ik iedereen bedanken die een donatie gaf aan Stichting Project Nepal. Zéér grote donaties en piepkleine zorgen samen voor constructieve hulp in afgelegen gebieden waar mensen verstoken zijn van werkelijk alles. Ondanks grote corruptie en de problemen in het land blijf ik me inzetten voor de allerarmsten.

              Elke waterval begint met één druppel     

 

Met zonnige groet,

Angelique van Hoof