Boekpresentatie/Lezingen

02-06-2017

Namasté familie, vrienden, collega's, donateurs, Team 2030 en geïnteresseerden,

20170530_133535-1_resized.jpg 20170530_133519-1_resized.jpg

 

Twee rondreizen door Nepal in 2000 en 2001 voelde als thuiskomen en daarom besloot ik om in 2002 vier maanden als vrijwilligster aan de slag te gaan in dit kleurrijke land. Deze periode van vrijwilligerswerk groeide uit tot een stichting en ik keerde steeds weer terug naar Nepal. In 2004 gaf ik mijn fulltime baan in Nederland op en ging als reisleidster werken voor FOX verre reizen van ANWB in o.a. Sri Lanka, India, Nepal en Tibet.

Een unieke en bijzondere combinatie: reizen begeleiden en hulpverlenen. In de afgelopen 17 jaar heb ik Nepal méér dan honderd keer bezocht en ben ik verweven met de Nepalese cultuur en de bevolking. Tijdens mijn reizen maakte ik aantekeningen en schreef ik korte verhalen omdat de situaties waarin ik soms verzeild raakte grappig, schrijnend of juist diep triest waren. Deze korte verhalen en aantekeningen heb ik samengebundeld tot een boek in twee delen met als titel: MAMA, I AM ALIVE !

 

Het eerste deel gaat over mijn vrijwilligersperiode tijdens de burgeroorlog en de ontmoeting met zes weeskinderen die hun beide ouders verloren aan een noodlottig ongeval. Deze zes weeskinderen bombarderen mij tot hun pleegmoeder en met hen beleef ik de nodige avonturen. Vrijwilligerswerk, helpen en steunen groeit uit tot een grote stichting. Ik krijg Nepal te zien in al zijn positieve en negatieve facetten. Van het dagelijkse leven, festivals en ceremonies tot corruptie, afpersing, bedreiging en confrontaties met de dood. De allesverwoestende aardbeving op 25 april 2015 geeft mij een totaal ander beeld op ontwikkelingshulp. Ik zie en ervaar de zin en onzin van hulpverlening. Ondanks de corruptie van de lokale overheid start ik samen met mijn zes pleegkinderen en enkele veldwerkers gigantische hulpacties in zwaar getroffen gebieden. Wij bereiken mensen die alles kwijt geraakt zijn en door geen enkele hulporganisatie geholpen worden vanwege de afgelegen ligging.

 

Het tweede deel zijn 21 korte verhalen die zich afspelen tijdens de reizen die ik begeleid voor FOX verre reizen van ANWB. Van hilarische gebeurtenissen in Nepal en Sri Lanka tot rampscenario's tijdens mijn rondreizen door de Himalaya. Van spirituele ontmoetingen met sadhu's in India tot emotionele gesprekken met vluchtelingen uit Tibet.

Tijdens mijn reizen doe ik bijzondere ontdekkingen. Het geeft een kijkje achter de schermen en inzicht in de diepgewortelde rituelen en cultuur van Nepal. Daarnaast veel reisinformatie en achtergronden over India, Nepal en Tibet. Voor degene die willen werken als vrijwilliger in derdewereldlanden is dit boek een eye-opener!

Ik heb ervoor gekozen om mijn boek in eigen beheer uit te geven wat bijzonder veel werk geweest is en de nodige stress en slapeloze nachten opgeleverd heeft. Maar uiteindelijk is het geworden zoals ik het in mijn hoofd had.

In de laatste fase ben ik bijgestaan door enkele fantastische mensen. Remko Welles, Simon Deinum, Gonnie Feddema, Marjanne Wouda, Ed van de Kerkhof....bedankt voor jullie tips en ongezouten mening.

Het boek is uitgegeven door Henk Schriks van LIGATURA, (boekproducties, grafisch ontwerp/ grafisch advies), Deurne.

 

Waar is het boek te koop:

- Tijdens de hieronder genoemde lezingen in Bakel, Deurne en Vianen.

- Vanaf dinsdag 7 juni bij Kantoor/Boekhandel Hub Berkers, Stationsstraat 42 Deurne.

- Te bestellen via dit e-mail adres en bezorgd per post.

     Prijs: € 19,95           ISBN nummer: 978-90-9030359-8

 

Bestellen via e-mail:

Via mijn e-mail: angelnepal@hotmail.com of via WWW.ANGELNEPAL.NL  kunt u uw bestelling aan mij persoonlijk doorgeven. Vermeld duidelijk uw naam en adres.   € 19,95 + de verzendkosten van € 3,95 overmaken op rekeningnummer: NL 28 RABO 0104108002   t.n.v. Angelique van Hoof, ovv 'boek Angelique'. 

(Het boek weegt 440 gram vandaar de hoge verzendkosten!)

 

LEZINGEN: 

Vrijdag 16 juni: Zalencentrum 't Klooster

                             't Klooster 1

                              4132 BM Vianen (Utrecht) 0347-372191

Aanvang: 20.00 tot 22.00 uur 

Entree: Gratis.     (80 zitplaatsen)

Parkeren: Gratis

 

Woensdag 21 juni: Het Parochie Huis

                                   Gemertseweg 2

                                   5761 CB Bakel 0492-342196

Aanvang: 20.00 tot 22.00 uur

Entree: Gratis.  (100 zitplaatsen)

Parkeren: Gratis.

 

Zaterdagmiddag 24 juni: zal ik aanwezig zijn bij Boekhandel Hub Berkers, Stationsstraat 42 in Deurne om mijn boeken te verkopen en te signeren. Tevens zal Gonnie Feddema muziek spelen uit India en Nepal. Gonnie is bekend van klankconcerten die zij al jaren geeft in de regio.

 

Dinsdag 27 juni: Toon Kortooms Park

                               Griendtsveenseweg 80,

                              5753 SB Deurne 0493-529590

Aanvang: 20.00 - 22.00 uur

Entree: Gratis   (30 zitplaatsen)

Parkeren: Gratis

 

Nieuwe website:

Vanwege de zéér verouderde website van onze stichting heb ik een webdesigner in de arm genomen en die heeft een nieuwe site gebouwd: overzichtelijk en een strak design. Daarna zijn 114 nieuwsbrieven, 500 foto's en alle projecten één voor één overgezet van de oude naar de nieuwe website. Een gigantische klus van maanden en de nodige stress!

 

Dank aan webdesigner Marcel van Doornen. https://www.linkedin.com/in/marcelvandoornen/

 
www.linkedin.com
Marcel van Doornen. Eigenaar, ZZP-er bij Webbouw Plus | Webdeveloper bij Coolsafety. Location Utrecht Area, Netherlands Industry Marketing and Advertising
 

Met zonnige groet en ik hoop u te zien op een van mijn lezingen,

 

Angelique van Hoof

Stichting Project Nepal

WWW.ANGELNEPAL.NL