Computer opleidingen in Patan

Project:
actueel

Op 3 augustus 2018 is er in ons nieuwe kantoor in Patan, het zuidelijk stadsdeel van Kathmandu, een nieuwe opleiding gestart. Een computercursus voor jonge mensen uit de onaanraakbare kasten die nergens anders terecht kunnen maar wel graag willen studeren of zich verder willen ontwikkelen. 

Met een donatie van € 3.000,- uit het Brabantse Cuijk konden zes nieuwe HP laptops aangeschaft worden. Plus vier laptops die vorig jaar gedoneerd werden door een scholengemeenschap uit Helmond konden we onze cursus starten. 

Zes dagen per week krijgen de eerste tien cursisten tussen 07.30 - 09.30 uur les van een afgestudeerde IT-er die 10 jaar ervaring heeft op het gebied van IT en webdesign. De cursus zal zes maanden duren en de cursisten krijgen dan een officieel diploma dat erkend is door de overheid.

nieuwe kantoor Patan.jpg

Het nieuwe kantoor geopend op 3 april 2018. Kleiner dan het voorgaande en dus lagere huurkosten. Hier werken zeven mensen die allen in dienst zijn van onze Nepalese NGO:  All Angels Nepal. Naast onze administratieve bezigheden worden er ook zes dagen per week naaicursussen gegeven en sinds 3 augustus de nieuwe computercursus.

Nieuwe computertraining.jpg Computertraining 2018.jpg

Diploma uitreiking september 2019