Nieuwsbrief 12-11-2007

12-11-2007

Namasté allemaal, 
 
Sinds 28 september ben ik in India en Nepal geweest voor twee rondreizen en natuurlijk ben ik weer op de schooltjes geweest. 
 
Tijdens de eerste trip hadden mensen popjes, kleding en schoolmaterialen verzameld en gekocht en overhandigd aan het schoolhoofd van de Bal Byabasayee School in Kathmandu. Ik had hem nog een enveloppe gegeven met behoorlijke inhoud en het schoolhoofd had, zoals gewoonlijk, de tranen in de ogen staan. Heerlijk om iemand zó te zien genieten en te weten dat ons geld goed terecht komt. De kinderen van de Bal Byabasayee School zijn zo leergierig en enthousiast dat het een genoegen is om op deze school rond te lopen... 
 
De tweede tour begon op 19 oktober en tijdens deze tour ben ik samen met de groep op bezoek geweest bij de Bal Byabasayee School. In deze tour zaten enkele gasten die ik al eerder op een reis ontmoet had en dit echtpaar kende het Project. Zij hadden samen 5.000 pennen en diverse puzzels meegebracht voor de scholen. Ook overhandigde dit echtpaar nog 150 euro aan het schoolhoofd voor vernieuwingen. Een ander echtpaar doneerde een groot bedrag in dollars en ik heb het schoolhoofd nog eens 40.000 rupees gegeven voor schoolmaterialen.   Ik heb even met het schoolhoofd en enkele geïnteresseerde gasten rondgelopen en de school nog eens kritisch bekeken. We kwamen tot de conclusie dat de toiletten nog steeds vieze en primitieve hokjes zijn. 
 
In deze Nepal-India tour van FOX Vakanties zaten enkele verpleegkundigen, een arts, en een psychotherapeut, en zij vonden het ook echt noodzakelijk om iets aan de hygiëne te doen op deze school. Dus heb ik beloofd om geld over te maken voor behoorlijke riolering/afvoer en verbetering van de toiletblokken voor de 900 kinderen! (vanmorgen, 12 november, heb ik 2.000 euro overgemaakt voor verbeteringen; de school heeft 3.000 euro nodig, maar dat geef ik tijdens de volgende tour). 
 
Tijdens mijn rondreizen met FOX Vakanties zijn de gasten altijd erg geïnteresseerd in scholen en weeshuizen. De Bal Byabasayee School is een mooi voorbeeld van vooruitgang in Nepal!!   Al enige tijd steun ik ook 4 meisjes van een zéér arm gezin, waarvan de vader buschauffeur is. Deze meisjes heb ik in Kathmandu ontmoet en het gaat erg goed met ze. Ze zijn leergierig en willen iedereen in Nederland bedanken die hen gesteund heeft. Ik heb nog een kind onder mijn hoede genomen... tja, ik kan het niet laten... Het is een meisje van 4 jaar. Vader en moeder woonden in Oost-Nepal en komen uit de Limbu-kaste. Ze zijn gevlucht voor de maoïsten die daar actief waren en zijn in Kathmandu gaan wonen. Vader werkt als busboy en moeder zorgde voor het kindje. Vader verdient 40 euro per maand! Helaas is moeder weggelopen en nu moet vader alleen zorgen voor dit meisje. Maar hij moet werken en dus moet het kind voor zichzelf zorgen.. Dat vond ik een reden om het kind op een school te plaatsen en de vader te helpen met dit probleem. 
 
Ik heb ervoor gezorgd dat het kind geplaatst is in Kathmandu en heb voor enkele maanden schoolgeld betaald. 

Ook heeft de Amariyoti School weer geld gekregen om schoolmaterialen te kopen en enkele kinderen te voorzien van schoolkleding. Deze school in de bergen ten noordoosten van Kathmandu is nog steeds erg primitief maar alle dorpelingen zijn heel blij met de hulp uit Nederland.   In totaal heb ik 2.500 euro overhandigd aan de Bal Byabasayee School, de Amariyoti School, de 4 meisjes van de buschauffeur, het kindje van de busboy en ik heb diverse keren straatkinderen meegenomen om eten te kopen voor ze. Ze beginnen me te herkennen en komen direct naar me toe... O ja, ik heb ook dekens gekocht voor enkele sadhu´s bij Pashupatinath. Ze slapen altijd buiten en het is nu toch wel erg fris 's nachts. 
 
Ik ben op 8 november weer in Nederland aangekomen en heb nu drie weken vrij voordat ik de volgende tour voor FOX Vakanties ga begeleiden door India en Nepal. Rond kerst ben ik dan weer in Nederland.

Ik wil iedereen die geld gegeven heeft héél hartelijk bedanken... Het betekent veel voor deze kinderen...............ELKE WATERVAL BEGINT MET EEN DRUPPEL... 
 
Met vriendelijke groeten, 
 
Angelique van Hoof