Nieuwsbrief 07-11-2016

07-11-2016

Namasté,

De twee grootste festivals in Nepal, Dasain en Tihar, zijn weer voorbij en de vele kleurrijke rituelen, tempelbezoeken en familiebijeenkomsten die daarbij horen maken plaats voor het dagelijkse leven. Kinderen gaan na weken van vakantie weer naar school en het openbare leven komt langzaam weer op gang. Ook wij als stichting kunnen nu weer aan de slag.

Run for Nepal

Op zondag 9 oktober j.l. liep Christopher Susanto, internist van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Deurne, een halve marathon in Eindhoven voor Stichting Project Nepal. Op vrijdag 21 oktober kreeg ik een donatie van € 1.000,- overhandigd. Dit geld werd bijeen gebracht door zijn patiënten, verpleegkundigen en door hemzelf. Het totale bedrag zal in 2017 besteed worden aan medische zorg en voorlichting in berggebieden of in het zuidelijke Chitwan District.

IMG_4111.JPG

Light for education

Afgelopen maand kregen 25 families een zonnepaneel van ons in de berggebieden Gimdi en Thuladurlung. Sinds december 2014 hebben we 120 huishoudens kunnen voorzien van zonnepanelen. Per gezin is dit een investering van 150 euro.

Foto's zijn te zien op onze Facebook pagina:  All Angels Nepal

Borst- en baarmoederhalskanker onderzoek in de jungle van Chitwan

Op 27 augustus j.l. werden in totaal 153 vrouwen onderzocht op baarmoederhalskanker in 'Raj Medical Hall' de kliniek van onze arts Raj uit Sauraha. Er bleven aanvragen komen van vrouwen uit afgelegen jungledorpjes en daarom heb wij als stichting besloten om nogmaals een dergelijk onderzoek te houden.

5 November was het zover: 400 vrouwen werden onderzocht. Onze arts, Raj, heeft alles gecoördineerd en werd bijgestaan door een Nepalese gynaecoloog, een oncoloog en vier verpleegkundigen.

Om 09.00 uur in de ochtend stond er al een rij van 100 vrouwen voor de dokterspost in Pithwa, 10 km ten noorden van Sauraha. Sommige vrouwen kwamen uit afgelegen gehuchten en hadden al uren gelopen om zich te laten onderzoeken. Stichting Project Nepal stelde € 1.000,- beschikbaar om 400 vrouwen te kunnen onderzoeken op borst- en baarmoederhalskanker.

Mocht er kanker geconstateerd worden bij één van de vrouwen, dan zal de overheid € 1.000,- per patiënt beschikbaar stellen voor verdere behandeling.

IMG-20160827-WA0001.jpg

IMG-20160827-WA0008.jpg

Donatie 16 laptops  voor Nepal

Luc Te Poel, systeembeheerder van Helicon MBO Helmond/  De Groene Campus, heeft zestien laptops gedoneerd aan onze stichting. Acht laptops zullen geplaatst worden in één van onze nieuwe aardbevingsbestendige scholen. De overige acht laptops zullen geplaatst worden in Patan en zal gestart worden met cursussen voor beginners.

In januari 2017 zullen de eerste acht naar Nepal gebracht worden en in februari 2017 zal Luc zelf naar Nepal reizen om ons team bij te staan met info en installatie.

Binnengekomen donaties

Afgelopen maand is er een zéér grote donatie binnengekomen van De Noorderbasisschool uit Groningen en een grote donatie van het bedrijf Brabantia Branding B.V. Beide donaties zullen het begin zijn van de bouw van onze vijfde aardbevingsbestendige school.

De vele donaties die steeds weer gestort worden maken het voor mij mogelijk om me te blijven inzetten voor de allerarmsten in Nepal. Wij als stichting zullen doorgaan met de bouw van aardbevingsbestendige scholen, onderwijs en opleidingen, medische hulp en zonne-energie.

Regelmatig krijg ik vragen of een donatie binnengekomen is op de rekening van onze stichting. Omdat ik niet altijd in Nederland verblijf is het voor mij erg moeilijk om dit na te kijken. U kunt dit zelf terugzien op uw eigen rekening en/of bankafschrift.
Maandelijks krijg ik tientallen donaties dus ik zou iets over het hoofd kunnen zien.
 
...............................BLIJF ONS STEUNEN...................................
 
Met vriendelijke groet,
 
Angelique van Hoof
Stichting Project Nepal