Nieuwsbrief 10-04-2017

10-04-2017

Namasté,

Vrijwilliger bij 'Raj Medical Hall'

Op 3 maart arriveerde Pim Goddijn, forensisch- en ambulance verpleegkundige uit Leiden in Nepal. Bijna drie weken heeft Pim gewerkt in de kliniek van Raj en zijn vrouw Bimla. Een vrijwilligersperiode die zeer grensverleggend was omdat Pim normaal gesproken met de meest geavanceerde apparatuur werkt. In Nepal ga je letterlijk 200 jaar terug in de tijd. 

IMG-20170414-WA0005.jpg

Samen met dokter Raj en Bimla werden lokale patiënten geholpen, kinderen met brandwonden behandeld, voorlichting gegeven en heeft Pim naast zijn vrijwilligerswerk het echte Nepalese leven kunnen ervaren.

Op 18 maart hebben Pim en Raj, samen met vijf Nepalese verpleegkundigen en een Nepalese gynaecoloog, in Madhi een voorlichtingsdag gehouden voor vrouwen. Tevens werden 345 vrouwen onderzocht op borst- en baarmoederhalskanker.

IMG-20170414-WA0006.jpg

Stichting Project Nepal heeft sinds acht maanden al zeven voorlichtingsdagen gegeven omdat sinds een aantal jaren het aantal gevallen van kanker bij vrouwen enorm stijgt.

Voorlichting en onderzoeken van 17 februari en 18 maart werden gefinancierd door internist Christopher Susanto, collega's en patiënten van Elkerliek ziekenhuis Helmond/Deurne.

Vierde aardbevingsbestendige school is bijna klaar

Onze vierde aardbevingsbestendige school in het zeer afgelegen bergdorp Thulodurlung, ten oosten van de Kathmandu Vallei is bijna klaar. De totale kosten voor school waren € 8.500,-. Helaas zijn de kosten iets hoger uitgevallen vanwege slechte vloeren die meteen zijn vervangen.  

IMG-20170414-WA0001.jpgIMG-20170414-WA0002.jpg

Stichting Een Aarde uit Asten, familie van Mourick en de familie Lebens doneerden voor de bouw van deze school, bestaande uit twee gebouwen waarin zes klassen zijn. 

IMG-20170414-WA0003.jpg

Overeenkomst periodieke gift in geld

Regelmatig krijg ik vragen over een periodieke gift aan onze stichting. Wanneer u een periodieke gift wil doen aan een goed doel, dan kunt u een formulier downloaden bij; 

WWW.BELASTINGDIENST.NL   'periodieke giften' . Deze formulieren kunt u invullen en naar het adres van onze stichting zenden. Vervolgens zal ik onze gegevens invullen en naar u terugzenden. Eén formulier voor de schenker en één formulier voor de ontvanger.Wanneer u schenkt via deze manier kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

Nieuwe schoolkleding voor kinderen in Debouli

Eind januari heeft Anima 20 kinderen die uit de schuldslavernij komen nieuwe schoolkleding gegeven. Deze kinderen die uit erbarmelijke situaties komen worden sinds 2014 ondersteund door ons project. De kinderen krijgen ook sinds 2014 elke dag een maaltijd of een snack bij het winkeltje naast de school. Dit winkeltje wordt gerund door de vrouw van één van onze veldwerkers.

Solar-for-light projecten

Op 4 april zijn we weer gestart met het geven van zonnepanelen in afgelegen gebieden. Ons 'Solar-for-light' project is een goed lopend project voor families in afgelegen dorpen waar geen elektra is. D.m.v. zonnepanelen en drie led-lampjes worden mensen voorzien van licht in hun kleine huis. Sinds wij in december 2014 gestart zijn met dit project is het aantal brandwonden onder kinderen - die nogal eens onhandig kunnen zijn met de olielampjes - afgenomen. 

Er is weer € 3.000,- beschikbaar gesteld en daarvoor kunnen we 20 gezinnen voorzien van zonnepanelen, bijkomende materialen, installatie en lampen.

Leerlingen van basisschool 'Het Mozaïek' organiseren sponsorloop

Klazien Sybesma, leerkracht van basisschool 'Het Mozaïek' uit Drachten, hield vorige week een informatiemiddag over de situatie in Nepal en onze hulpprojecten. Samen met de leerlingen zal zij een sponsor-loop organiseren. De opbrengst zal gebruikt worden voor onderwijs voor kinderen uit de schuldslavernij en kinderen die uit erbarmelijke situaties komen.

Op 21 april zal de sponsor-loop plaatsvinden. (foto's zijn te zien op onze Facebooksite: All Angels Nepal 

Stichting Project Nepal en All Angels Nepal zullen zich blijven inzetten in diverse afgelegen gebieden van Nepal.

Samenwerking is onze kracht. 

                         ........ BLIJF ONS STEUNEN......

Zonnige groet,

Angelique van Hoof