Nieuwsbrief 27-12-2007

27-12-2007

Namasté allemaal, 
 
Weer een heel bewogen jaar achter de rug wat betreft Nepal. Ik ben in 2007 zeker zes keer op bezoek geweest op de Bal Byabasayee School in Kathmandu en er is echt vooruitgang geboekt! De bibliotheek is klaar, schoolbanken zijn getimmerd en een natuurkunde klas is gerealiseerd. De school heeft zelfs een vrijwilligster gehad die les heeft gegeven en dit likaal heeft ingericht met geld van het project. De kinderen kunnen nu natuur- en scheikundeproefjes doen. Ook hangt er een echt skelet voor de biologielessen. De microscoop is het paradepaardje van de school... volgens mij wordt er alleen maar “naar” gekeken i.p.v. “erdoor" !
 
Momenteel worden er fatsoenlijke toiletten gebouwd en die zullen half januari in gebruik genomen worden door de 900 leerlingen. Er waren wel hurktoiletten en een pisgootje, maar de hygiëne was ver te zoeken! 
 
Nu moet daar verandering in komen door de bouw van degelijke toiletten. Dus er is geld gegeven voor de bouw van nieuwe toiletten: tot nu toe 2500 euro. In januari hoop ik nog eens 1000 euro te kunnen schenken aan de school en dan zijn de toiletten klaar!
 
Er is vreselijk veel gedaan is met het geld dat jullie doneerden. Ik weet ook zeker dat elke cent nuttig besteed is. Ik ben er dan ook echt heel dankbaar voor dat er regelmatig mensen zijn geweest die geld gestort hebben op de rekening van het NEPAL PROJECT. 
 
Momenteel is het erg rustig in Nepal. Sinds enkele dagen is Nepal een REPUBLIEK. Eindelijk is de koning van zijn troon gestoten en hopelijk wordt het in de toekomst beter met de scholing en de rechten van de vrouwen en de meisjes. 
 
Op 11 januari vlieg ik weer naar New Delhi om een tour van 21 dagen door India en Nepal te begeleiden. Op 30 januari zal ik de eerst 17-daagse rondreis door NEPAL begeleiden van FOX. Tijdens deze tour zijn enkele vrije momenten dus ga ik zeker de scholen weer bezoeken. 
 
Ik wens iedereen een liefdevol, gezond en reislustig 2008. 
 
Met vriendelijke groeten, 
 
Angelique van Hoof