Nieuwsbrief 29-01-2013

29-01-2013

Namasté,

Huisje 5 weeskindjes

Eindelijk… op 10 januari 2013 zijn de eerste fundamenten gelegd voor het huisje van de 5 weeskindjes uit Jankauli. Er waren weer wat opstootjes tussen verre familieleden die dachten recht te hebben op het piepkleine stukje land van de kindjes maar daar hebben Tulsi en Shiva een stokje voor gestoken.
Binnen enkele weken zal hun stenen huisje klaar zijn. Op 13-14 februari zal ik in Chitwan zijn en de kinderen bezoeken.


Rolstoel voor Shivaray Maji uit Malpur

Op 27 januari heeft ons team een rolstoel gegeven aan een
22-jarige zwaar gehandicapte jongen. Shivaray komt uit een landlozen-familie en de rolstoel kwam voor hem als een geschenk uit de hemel.

Donatie 2 notebooks
Peter Waltman van ICIDU BV uit Lelystad doneerde twee mooie HP Pavilion notebooks voor Stichting Project Nepal. Eén laptop zal voor Anima zijn, mijn pleegdochter van 22 jaar. Zij is sinds 1 januari zéér nauw betrokken bij Stichting Project Nepal. Anima studeerde International Business Management in Kathmandu en schrijft rapportage's, helpt met de administratie in Chitwan en is lid van ons team.
De tweede laptop zal gegeven worden aan Tulsi, de manager en oprichter van onze Nepalese organisatie "Save The Greater One Horned Rhino Project".

Donatie door kerken Elden/De Kandelaar uit Arnhem
In het afgelopen jaar werden collectes gehouden in deze kerken en het opgehaalde bedrag van 1.000 euro zal gebruikt worden voor de weeskinderen in het Chitwan District die hulp krijgen van Stichting Project Nepal. We zullen zorgen voor onderdak, educatie en kleding. Truus & Wim van Drie, bedankt!

Brillen voor Chitwan
In de laatste mail deed ik een oproep voor brillen voor onze "Eye camps". Er is vanmorgen een pakket met daarin 100 brillen verzonden naar dokter Raj zodat hij tijdens onze oog-kampen de monturen kan gebruiken voor de allerarmsten. Monturen zijn kostbaar in Nepal. De glazen worden direct aangemeten door de oogartsen en zo kunnen we de kosten drukken. Vandaar onze actie!
Bedankt allemaal!

Grote donatie door Orange Angel
Project Nepal heeft een grote donatie gekregen van Stichting Orange Angel uit Amsterdam. (www.orangeangel.nl). Een organisatie die jarenlang hulp gaf na de Tsunami in Sri Lanka. Jos Neijenhuis, oprichter van Orange Angel, doneerde vorig jaar voor 3 naaicursussen en vond in Stichting Project Nepal een betrouwbare organisatie die met weinig geld veel hulp biedt in Nepal.

Per direct zal worden gestart met gratis trainingen/opleidingen in het Chitwan District. Het gaat om:

  • Basis naai-opleidingen in 3 dorpen voor 20 vrouwen per dorp.
  • 3 Gevorderden opleidingen tot kleermaakster in 3 dorpen voor 20 vrouwen per dorp.
  • Beauty & Parlour voor 6 meisjes.
  • In totaal worden binnen één jaar 126 vrouwen geholpen naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

Er is gekozen voor educatie & trainingen omdat zowel Jos Neijenhuis als ik vinden dat we mensen moeten opleiden zodat ze eigen benen kunnen staan in de toekomst. Stichting Orange Angel wordt o.a gesteund door FOX Vakanties.

Mijn dochter vecht voor haar leven
Mijn 27-jarige pleegdochter Anita Shrestha heeft afgelopen zondag een ongeluk gehad in de keuken: kerosine spoot uit de fles tijdens het koken…
Op dit moment vecht ze voor haar leven in een ziekenhuis in Kathmandu. Ze ligt daar op de Intensive Care en de artsen vrezen voor haar leven.

Dit is een veel voorkomend probleem in India en Nepal. Vrouwen koken met gas of kerosine op een twee-pitsbrander in een kleine ruimte waar men ook leeft, slaapt en eet. De gas- en benzinebranders zijn vaak van ondeugdelijke kwaliteit maar moeten onder hoge druk staan om te kunnen functioneren. Een ongeluk is dan ook snel gebeurd. Op deze tragische wijze zijn ook de ouders van mijn pleegkinderen om het leven gekomen... Ik heb vanmorgen geld overgemaakt voor behandeling in het ziekenhuis. In Nepal betekent GEEN GELD… GEEN HULP!!

India-Nepal trips
Van 30 januari t/m 5 mei 2013 zal ik 4 India-Nepal rondreizen gaan begeleiden voor FOX Vakanties en ik ben in die periode dus zéér druk met mijn reizen en met de gasten. Ik zal niet in de gelegenheid zijn om mails direct te beantwoorden en zal alleen dringende mails beantwoorden.

Ik wil iedereen bedanken die hulp geeft aan Stichting Project Nepal.
Fantastisch dat zoveel mensen doneren en helpen.
Door uw donaties kunnen we steeds meer mensen helpen die in het zuiden van Nepal onder erbarmelijke omstandigheden leven.
 

……………………………… BLIJF ONS STEUNEN ………………………………


Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof