Nieuwsbrief 12-06-2010

12-06-2010

Namasté allemaal,

Op 8 mei is Poornima voor één maand teruggevlogen naar Nepal. Ze was sinds 25 december 2007 in Amerika voor haar studie en ze had vreselijke heimwee. Begin mei belde ze mij - ik was op dat moment in Tibet voor een rondreis van FOX Vakanties - en ze vroeg me of het mogelijk was om naar Nepal te komen om haar op te zoeken! Dat zou geen probleem zijn, ik zat al in de buurt en zou vanzelf naar Nepal komen met mijn groep en zou op 12 mei in Kathmandu arriveren.

Ik heb Poornima en natuurlijk ook Anima diverse keren kunnen ontmoeten en we hebben samen gegeten en gelachen. Poornima was ongelooflijk blij om weer in Nepal te zijn en al haar zusjes en haar broer te zien. In de maand dat ze in Nepal was heeft Poornima iedereen van de familie bezocht en vooral samen met Anima, Anita, Samittha, Sanghitta en Samir veel leuke dingen gedaan.

Poornima kwam direct na de grote bhanda van 2 t/m 8 mei. Deze bhanda was georganiseerd door de maoïsten die hun macht weer wilden  tonen. Bij een bhanda ligt het hele openbare leven stil, de scholen zijn verplicht gesloten, voertuigen mogen niet rijden, mensen moeten zoveel mogelijk binnen blijven en alle winkels zijn gesloten.

Dus Poornima had geluk. Ze vond wel dat Nepal veranderd was in de negatieve zin van het woord. Meer armoede, de wegen nog slechter, nog drukker in Kathmandu, meer vervuiling en nog minder elektra dan voorheen. Sinds enkele jaren is er in Nepal een “load schedule”, d.w.z. dat er maar een aantal uren per dag stroom is! Maar al met al was ze erg blij om een tijdje bij haar zussen en broer te zijn.

Op 11 juni 2010 is Poornima naar Colorado gevlogen om daar t/m 25 augustus te werken bij McDonalds, Wendy’s en als serveerster bij een Mexicaans restaurant. Met deze drie baantjes probeert ze alvast een gedeelte van haar collegegeld bij elkaar te verdienen. Eind augustus begint ze met haar derde jaar.  

Met vriendelijke groeten,

Angelique van Hoof