Nieuwsbrief 02-01-2010

02-01-2010

Namasté allemaal, 
 
Op de eerste plaats wens ik iedereen een gezond, liefdevol en fijn 2010. 
 
Zoals jullie weten bestaat Project Nepal sinds januari 2002. Veel mensen werden geholpen met jullie giften, drie scholen werden gebouwd, microkredieten gegeven, weeskinderen opgevangen, zieke kinderen werden naar de dokter gebracht en binnen twee weken zal er een ambulance met airco rijden in District Chitwan! 
 
Sinds januari 2004 heb ik zelfs mijn baan in Nederland opgezegd en ben ik gaan werken als reisleidster voor FOX Vakanties om nog meer betrokken te kunnen zijn bij de bevolking van Nepal. Tussen de rondreizen door kon ik zo de scholen bezoeken, mijn kinderen zien en plannen bedenken met de leraren om de scholen te renoveren en te moderniseren. 
 
In de eerste twee jaar heb ik mijn eigen spaargeld in Project Nepal gestoken, maar langzaam kreeg ik steeds meer hulp van mensen die in mijn Project geloofden. Er zijn wonderen verricht in Nepal, mensen kregen door onze hulp een beter leven en veel kinderen konden onderwijs gaan volgen. Acht jaar lang heb ik elke vrije minuut in Project Nepal gestoken. En het was elke minuut waard. Het heeft mijn leven enorm veel gegeven.  
 
Vanwege diverse omstandigheden heb ik het besluit genomen voorlopig alle projecten op een laag pitje te zetten. Ik zal géén grote scholen meer bouwen en ook géén grote projecten, waarin veel tijd en geld geïnvesteerd moet worden meer aannemen! 
 
Maar... ik wil enkele kleine projecten blijven helpen en steunen. 
 
Dit zullen zijn:

• The Rhino Project in Chitwan.

• Het weeshuisje en de twee weeskinderen in Sauraha.

• Het geven van gratis medicijnen en medische hulp aan de allerarmsten in de kliniek van dokter Rajendra. 
 
Natuurlijk zal er geld voor deze kleine projecten moeten zijn en iedereen die in Project Nepal gelooft mag een enveloppe met geld overhandigen of toezenden. Maar bovenal zal ik met mijn eigen spaargeld deze kleine projecten blijven ondersteunen. De website blijft het komende jaar bestaan en ik zal jullie, zoals altijd, maandelijks verslag uitbrengen over de ontwikkelingen in Nepal. 
 
Er is nog een reden waarom ik moet minderen met grote projecten. Enkele van mijn Nepalese vrienden, met wie ik nauw samenwerk, zijn bedreigd door aanhangers van YCL en de Maoïstische partij omdat zij denken dat ons geld verkregen wordt door politieke activiteiten. Een goede vriend en veldwerker is enkele jaren geleden zwaar mishandeld door de Maoïstische rebellen in een afgelegen berggebied. Daarom geef ik momenteel liever kleine bedragen contant. Uit respect voor mijn Nepalese vrienden en de omstandigheden waarin Nepal zich momenteel bevind.

Ik wil nogmaals iedereen bedanken die een bijdrage leverde aan Project Nepal in welke vorm dan ook. Met jullie steun werd het onmogelijke mogelijk gemaakt. 
 
Met vriendelijke groeten, 
 
Angelique van Hoof