Nieuwsbrief 20-03-2013

20-03-2013

 

1955      Piet Koster      2013

Namasté,

Even een nieuwsbrief tussen mijn 4 India/Nepal reizen van FOX Vakanties.

Het huisje van de weeskinderen is klaar

Eindelijk is het huis van de 5 weeskindjes in Jankauli klaar! Schitterend, sterk, goed fundament, beton, ramen met glas tegen de wind en een sterke deur als bescherming tegen wild en inbrekers. Van binnen is het roze geschilderd en keurig schoon en opgeruimd. De kinderen waren opgetogen toen ik ze vorige week bezocht. Namens de kinderen: DANJÉBATH...Dank U wel.

Naai-opleidingen gestart in 6 dorpen
Op 1 maart zijn er in zes jungle dorpen naaicursussen gestart voor 120 vrouwen. De vrouwen leren patroon tekenen, stoffen knippen, kleding verstellen en nieuwe kleding maken. Ik ben in het dorpje Baghamara op bezoek geweest en de vrouwen waren razend enthousiast. Prachtig om te zien dat juist vrouwen een gratis opleiding krijgen. De opleidingen lopen t/m 1 september 2013.

Rolstoel-actie in de Terai
Stichting Project Nepal is een rolstoel-actie begonnen in het zuiden van Nepal.
Ons team krijgt aanvragen van dorpjes die ver afgelegen liggen… Geen idee hoe ze ons kennen...;)
We hebben deze maand al 6 rolstoelen kunnen geven aan zéér arme families met een zwaar gehandicapt familielid.

Waterputten geslagen in diverse dorpen
In diverse dorpen zijn waterputten geslagen. Nog steeds moeten mensen uit rivieren drinken of ze hebben helemaal geen toegang tot water. In veel dorpen zijn geen waterputten en Stichting Project Nepal komt dáár waar geen andere organisatie wil komen...ver van de bewoonde wereld!

Situatie Anita (mijn pleegdochter)
Zoals jullie weten werd mijn pleegdochter Anita op 28 januari jl  slachtoffer van een vreselijk ongeluk. Door kerosine verbrandde zij haar gezicht, borst, hals, armen, handen en buik. Ze lag 8 dagen op de IC en 8 dagen in quarantaine. Momenteel wordt Anita thuis verzorgd door haar zusjes Anima, Samitta en Sanghitta. Anita is zwaar verminkt in haar gezicht, hals, armen en handen. Ze zal naar alle waarschijnlijkheid diverse operaties nodig hebben zodat ze er weer redelijk uit zal zien. Hiervoor is geld nodig… ongeveer 2.000 euro. Mocht iemand steun willen bieden, vermeld dan ANITA bij de donatie.

Tragisch ongeval bij Swayambunath stoepa
Op 24 februari is Piet Koster, hoofd van de Waalse School uit Rotterdam, verongelukt bij het maken van een foto bij de Swayambunath stoepa. Piet bezocht Kathmandu voordat hij af zou reizen naar Chitwan voor vrijwilligerswerk. Samen met Pieter, een leerkracht van de Waalse School, zou hij een film gaan maken voor de leerlingen van de Waalse School, en zouden ze de Debouli School gaan helpen. Suk, een teamlid van Stichting Project Nepal, was aangesteld om samen met Piet en Pieter de school op te knappen.
Vorig jaar doneerde de Waalse school 1.500 euro om toiletten te bouwen op de Debouli School.
Dit tragische bericht heeft de leraren van de Debouli School, de leden van mijn team in Chitwan en mij diep geraakt. We hebben een rouwadvertentie laten plaatsen in The Himalayan Times van 8 maart 2013 namens de leden van Stichting Project Nepal. Op de Debouli School is één dag van rouw geweest.
T.z.t. zullen we een gedenksteen laten plaatsen bij de Debouli school.

Ik wil u nogmaals hartelijk bedanken voor de vele donaties, de pakketten met mooie kinderkleding en voor uw enorme steun aan Stichting Project Nepal.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Hoof