Nieuwsbrief 01-05-2015

01-05-2015

RW_11.jpg

UPDATE AARDBEVING

Namasté,

Op de allereerste plaats wil ik iedereen héél hartelijk bedanken voor alle donaties die gedaan zijn: kleine en grote donaties voor de vele slachtoffers in Nepal.

De afgelopen 6 dagen ontving ik honderden e-mails en duizenden whatsapp-berichten. Veel mensen hebben mijn nieuwsbrief door-gelinkt via Facebook en LinkedIn. Fantastisch! Ik ben erg ontdaan door de grote belangstelling, het medeleven, de donaties, tientallen telefoontjes en hulp uit alle windstreken.

Situatie bergdorpen

Afgelopen woensdag zijn Jogesh en Anima, mijn pleegzoon Samir en diverse andere jonge mannen naar de bergdorpen Gothikel, Manikel, Bhukel, Lele, Nallu en Bhardev geweest: kleine gehuchten in de zuidelijke heuvels van de Kathmandu Vallei. De situatie was nog erger dan zij zich konden voorstellen.

80 tot 90% van alle huizen waren verwoest, lichamen lagen nog onder het puin, er was géén water, géén eten en geen plastic waaronder de mensen konden schuilen voor de aanhoudende regen. Intens triest, aangeslagen en ontredderd zijn ze teruggekomen naar Patan, het zuidelijke stadsdeel van Kathmandu.

RW2_2.jpg

Situatie Chitwan

Ik heb contact gehad met dokter Raj in Chitwan en onze veldwerkers Suk en Fulé. In vergelijking met Kathmandu was er weinig schade. Hier en daar wat scheuren in de muren maar alles was te overzien. Dokter Raj is zondag de heuvels ten noorden van Chitwan ingetrokken om hulp te bieden daar waar nodig. Ook was er in Sauraha op maandag een "Bloed-donatie-dag"  voor de slachtoffers in Kathmandu.

Onze projecten in Chitwan

Alle huizen, scholen, toiletten, waterputten, het naai-atelier en de computerklas die we gebouwd hebben zijn gespaard gebleven.

Onze school in het bergdorpje Gimdi

Helaas hebben we nog geen contact kunnen leggen met de bevolking van het dorp Gimdi. Daar renoveerden we vorig jaar een overheidsschool. Het dorp ligt hoog in de bergen en contact is onmogelijk. Hopelijk krijgen we snel bericht.

RW3_2.jpg

RW34_0.jpg

RW345_0.jpg

Onze scholen in Kathmandu en Bhaktapur

De Puja School in Gatthaghar vlakbij Bhaktapur heeft wel veel schade, maar is niet ingestort.Van de Bal Byabasayee Kendra School zijn nog geen gegevens.

Rijst distributie

Op 29 april hebben Anima en Jogesh samen met vrienden 2100 kilogram rijst uitgedeeld aan 70 gezinnen in het Kavré District. Het geld hiervoor was bijeen gebracht door Asian Institute of Technology en onze organisatie All Angels Nepal.

Mijn pleegkinderen

Mijn pleegdochters Anima, Anita, Sanghitta en Samittha en mijn pleegzoon Samir hebben de beving overleefd. Wel zijn er diverse familieleden van mijn pleegkinderen omgekomen tijdens de eerste grote schokken. Ik heb Anima sinds zaterdag 2 keer kort gesproken en ze is er aangeslagen. Maar door hulp te geven aan anderen kan ze het drama verwerken, zegt ze.

Hulp vanuit Nederland

Van Nederland uit ben ik druk met netwerken, mailen en geld inzamelen zodat Anima en onze veldwerkers zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Gisteren heb alvast ik 3.500 euro overgemaakt naar All Angels Nepal, onze NGO in Nepal. Anima krijgt veel verzoeken voor medicatie, eten en water. Dus we proberen met dit geld nu zoveel mogelijk mensen direct te helpen.

Stichting Project Nepal bij Hart van Nederland

Vanavond om 18.00 uur ben ik te zien in het programma Hart van Nederland op SBS  6.

Naast de landelijke actie Giro 555 zijn kleine organisaties ook erg belangrijk.

SBS 6 benaderde mij gisterenmiddag en vanmiddag werd het interview afgenomen dat vanavond wordt uitgezonden.

Zie ook http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/angelique-helpt-haar-kinderen-nepal/

Lange termijn hulp

In overleg via mail/telefoon en whatsapp hebben Anima, Jogesh en mijn team in Nederland besproken dat we ook moeten kijken naar de toekomst. Huizen bouwen, waterputten slaan, zonne-energie in de bergdorpen en ingestorte scholen herbouwen.

BLIJF  DE  SLACHTOFFERS  STEUNEN

Donaties o.v.v. "aardbeving Nepal"

Rabobank Deurne:  NL20RABO 0113946953

BIC of SWIFT RABONL 2U (voor overboekingen vanuit het buitenland)

 

Angelique van Hoof

Stichting Project Nepal             WWW.ANGELNEPAL.NL

WWW.ALLANGELSNEPAL.ORG          Facebook: All Angels Nepal

A.N.B.I.