Waterproject Nuwakot District

Project:
actueel

Nepal heeft  meer dan 400 rivieren en heeft de op één na grootste zoetwatervoorraad ter wereld. Maar desondanks hebben 5 miljoen Nepalezen géén toegang tot schoon drinkwater. In de meeste bergdorpen in Nepal zijn het de vrouwen en de meisjes die water moeten halen uit bronnen, putten of uit de rivier. Zij lopen vaak uren met zware emmers en kruiken om hun familie en vee te voorzien van water. 

Op 29 mei 2018 startte Stichting Project Nepal met een groot waterproject in de dorpen Bokedhunga en Rautbeshi van Dupecheswor in het bergachtige Nuwakot District, 70 km ten westen van de hoofdstad Kathmandu. De overheid adviseerde in dit gebied een project te starten vanwege de zéér primitieve omstandigheden waarin de mensen leven. De meeste gezinnen moeten rond zien te komen van € 30,- per maand, de meerderheid is analfabeet en alle gezinnen leven van landbouw of enkele stuks vee. Water moet door de vrouwen en meisjes, twee uur klimmen vanaf hun dorpje, gehaald worden. Elke dag weer. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden. Vanwege aardverschuivingen in het Nuwakot District is het project vertraagd. Hopelijk zal in september of oktober alles functioneren.

De kosten van dit project zijn € 12.000,- en het zal 40 tot 50 gezinnen voorzien van schoon drinkwater. Ieder gezin zal een eigen watertappunt krijgen.

NuwakotDistrict.jpg  waterproject mei 2018.jpg

De tank die gebouwd is heeft een capaciteit van 10.000 liter. Vanuit deze tank lopen leiding naar het dorp zodat de vrouwen en meisjes geen uren meer hoeven te lopen.

wateropslag voor 10_000 liter.jpg tankverstevigen waterproject.jpgOp de rechter foto's zijn de gevolgen van de aardverschuiving van juli 2018 duidelijk te zien. Na het opnieuw aanbrengen van een extra steunmuur stond de tank weer vast.