Nieuwsbrief 25-05-2010

25-05-2010

 

Namasté allemaal,

ST. WILLIBRORDUSSCHOOL Bakel
   
Op 30 en 31 maart heb ik op de St.Willibrordus school in Bakel (NL) voorlichting gegeven over Nepal. Aan 8 groepen van gemiddeld 30 kinderen vertelde ik over het Nepalese leven, de scholing in Nepal, het leven van de kinderen in Nepal, de problemen en de situatie zoals die nu is. Aan de hand van veel foto’s en voorwerpen uit Nepal werd alles erg duidelijk voor de geïnteresseerde scholieren.

Op 28 april was er op school een grote fancy fair waar men lekker hapjes kon krijgen, waar kinderen spelletjes konden spelen en waar gezellige muziek te horen was. Naast het organiseren van deze gezellige dag hadden de leerlingen uit klas 6 deur aan deur flessen bronwater verkocht. De gehele opbrengst was voor Project Nepal.

Op 25 mei werd het schitterende bedrag van 4.052,52 euro in de vorm van een cheque overhandigd aan Project Nepal. Direct de volgende ochtend zijn de adjunct-directeur en ik naar de bank gegaan om 3.000 euro over te maken aan het Rhino Project in Nepal. Dit geld zal gebruikt worden voor scholing en voor medische zorg voor kinderen die aangevallen zijn door wilde dieren.

Bovendien zijn 1.700 schriften met een mooi logo van de St. Willibrordus school uitgedeeld onder veel scholieren in het Chitwan District. Op dit moment worden 1.000 katoenen tassen gemaakt in Kathmandu met opdruk “Say NO to plastic!” Deze tassen zijn er om de scholieren bewust te maken van het milieu en ze worden uitgedeeld onder de allerarmste scholieren in Chitwan.   

Naar Lhasa in Tibet is 300 euro overgemaakt voor de scholing van diverse kinderen en de resterende 700 euro zal door mij persoonlijk gegeven worden. De meeste mensen hebben namelijk geen bankrekening en ik zal ter plekke bekijken wie het dringend nodig heeft. Ik wil iedereen van de basisschool bedanken, het is werkelijk een schitterend bedrag!

Binnenkort zal een leerkracht van deze school met een vriendin naar Chitwan afreizen om daar te gaan werken als vrijwilliger op een overheidsschool en te assisteren bij het Rhino Project. Ze zullen één maand gaan wonen bij een Nepalese familie en ondervinden hoe het is zonder enige vorm van luxe te leven. Geen luxe maar wel bijzonder leerzaam en zeker een geestelijke verrijking!

Met vriendelijke groeten,

Angelique van Hoof